Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς το κατοικίδιο σού ανεβάζει την ψυχολογία σου

Το pet therapy ή αλλιώς θεραπεία μέσω ζώων είναι μια εναλλακτική θεραπεία που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου. Είναι μια μέθοδος θεραπευτικής επαφής με κατοικίδια
ζώα κατά την οποία μέσα από την αλληλεπίδραση του ασθενή με το εκπαιδευμένο κατοικίδιο, το άτομο μπορεί ευκολότερα να ανακάμψει ή να αντιμετωπίσει προβλήματα σωματικής ή και ψυχικής υγείας.

Γιατί να κάνει κανείς pet therapy;

Εδώ και αρκετές δεκαετίες το pet therapy εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού όπως στις Ή.Π.Α ή την Μ. Βρετανία, σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως άτομα με αναπηρία, άτομα με ψυχικά νοσήματα, παιδιά ή ηλικιωμένους, οι οποίοι απολαμβάνουν τα οφέλη της θεραπείας. Σε συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες και καλά εκπαιδευμένα κατοικίδια, τα οποία συνήθως είναι σκύλοι ή γάτες, οι ασθενείς παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες οι οποίες τους προσφέρουν ψυχαγωγικά και θεραπευτικά οφέλη, βοηθώντας τους σημαντικά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.Ποια είναι τα οφέλη του pet therapy;


Η αλληλεπίδραση με ένα φιλικό και καλά εκπαιδευμένο κατοικίδιο στο πλαίσιο της θεραπείας μπορεί να βοηθήσει σε πολλά σωματικά και ψυχικά ζητήματα που αντιμετωπίζει κάποιος. Έχει αποδειχθεί πως η θεραπευτική συνύπαρξη ανθρώπου και κατοικίδιου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη βελτίωση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.

Ακόμη, σύμφωνα με μελέτες τα ζώα μπορούν να μειώσουν την ένταση και να βελτιώσουν τη διάθεση του ανθρώπου. Η αλληλεπίδραση με τα κατοικίδια προάγει την παραγωγή ενδορφινών οι οποίες προκαλούν συναισθήματα ηρεμίας και ανεβάζουν σημαντικά την διάθεση. Έρευνες δείχνουν πως η επαφή με τα κατοικίδια ζώα συμβάλλει στην μείωση του στρες, απομακρύνει το άγχος, μετριάζει τα αρνητικά συναισθήματα και το αίσθημα μοναξιάς και μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της συνολικής ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου.

Πέραν όμως της ψυχικής ανάτασης που προσφέρει η θεραπεία με κατοικίδια ζώα, το pet therapy μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων, στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων αλλά και στην βελτίωση της μακροχρόνιας ή βραχυπρόθεσμης μνήμης.

Πηγή: cozyvibe.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Στο φως οινοποιείο ηλικίας 1.500 ετών

Το οινοποιείο 1.500 ετών που βρέθηκε στο Ισραήλ, ήταν μια επιχείρηση βιομηχανικής κλίμακας που παρήγαγε μισό εκατομμύριο γαλόνια ετησίως, για τους πότες της Μεσογείου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, έφτιαχνε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Μεσογείου της βυζαντινής εποχής.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο