Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά, Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά, Χρόνος τηγανίσματος: 8 λεπτά
Υλικά για 2-3 άτομα
250-300 γρ. τραχανάς, μαγειρεμένος
80-100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, μικρό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
5 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση
1. Σουρώνουμε τον τραχανά από τα υγρά του.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη.
3. Πλάθουμε κεφτέδες σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τους αραδιάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Τους αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σφίξουν.
4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο ώστε να καλύπτει τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. www.tovima.gr
Υλικά για 2-3 άτομα
250-300 γρ. τραχανάς, μαγειρεμένος
80-100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, μικρό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
5 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση
1. Σουρώνουμε τον τραχανά από τα υγρά του.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη.
3. Πλάθουμε κεφτέδες σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τους αραδιάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Τους αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σφίξουν.
4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο ώστε να καλύπτει τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. www.tovima.gr