Πώς να φτιάξεις γλυκό κουταλιού κεράσι

Υλικά

Για 6-8 άτομα


1 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
χυμός από ένα λεμόνι
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
2 κιλά κεράσια

2 κιλά ζάχαρη

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο μέσα στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε το γλυκό, για να πέφτουν οι χυμοί του μέσα.

Βάζουμε στην κατσαρόλα εναλλάξ στρώσεις κερασιών και ζάχαρης.
Τα αφήνουμε έτσι σκεπασμένα για 5 ώρες.

Βάζουμε την κατσαρόλα στην υψηλότερη θερμοκρασία και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και την αρμπαρόριζα.

Το γλυκό θα αρχίσει να αφρίζει. Δεν το ξαφρίζουμε, απλά ανακατεύουμε. Ο αφρός θα "πέσει" σε λίγο.

Από την ώρα που θα αρχίσει το βράσιμο μετράμε 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν περάσουν τα 7 λεπτά, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πάνω στο μάτι.

Όταν κρυώσει γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια. www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κ. Σισμανίδης: Δεν έχω αμφιβολία ότι είναι ο τάφος του Αριστοτέλη...

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ Ερχονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί - εξπρές σε σπίτια

Η φούσκα των ακινήτων και τα ενοίκια στο θεό – Μια αντιαναπτυξιακή και αντικοινωνική στρέβλωση

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων