Πώς να φτιάξεις γλυκό κουταλιού κεράσι

Υλικά

Για 6-8 άτομα


1 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
χυμός από ένα λεμόνι
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
2 κιλά κεράσια

2 κιλά ζάχαρη

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο μέσα στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε το γλυκό, για να πέφτουν οι χυμοί του μέσα.

Βάζουμε στην κατσαρόλα εναλλάξ στρώσεις κερασιών και ζάχαρης.
Τα αφήνουμε έτσι σκεπασμένα για 5 ώρες.

Βάζουμε την κατσαρόλα στην υψηλότερη θερμοκρασία και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και την αρμπαρόριζα.

Το γλυκό θα αρχίσει να αφρίζει. Δεν το ξαφρίζουμε, απλά ανακατεύουμε. Ο αφρός θα "πέσει" σε λίγο.

Από την ώρα που θα αρχίσει το βράσιμο μετράμε 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν περάσουν τα 7 λεπτά, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πάνω στο μάτι.

Όταν κρυώσει γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια. www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων