Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μακαρόν με λεμόνι.Ιδιαίτερο γλύκισμα με γεύση λεμονι

Υλικά για 6 άτομα

Για τα μακαρόν

  • 50 γρ. ασπράδι
  • 65 γρ. αλεύρι από αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για τη γέμιση λεμονιού
  • ½ κούπα κρόκοι αβγών
  • 1 ¼ κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. κορν φλαουρ
  • ½ κούπα χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε απ’ τα ασπράδια τα οποία χωρίζουμε μία μέρα πριν και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου.
  2. Χρησιμοποιούμε το έτοιμο αμυγδαλάλευρο ή παίρνουμε τα ασπρισμένα άψητα κι ανάλατα αμύγδαλα και τα περνάμε από το μίξερ μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια, όχι πούδρα.
  3. Έπειτα παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από αυτά και την ρίχνουμε στο μπλέντερ μας, ίσα να καλύψει τις λεπίδες. Εκεί τα χτυπάμε για ακόμη λίγο μέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Ζυγίζουμε την ποσότητα από αμυγδαλάλευρο αφού πρώτα το περάσουμε από λεπτό κόσκινο. Το ίδιο κάνουμε και με την ζάχαρη άχνη.
  5. Στη συνέχεια αλείφουμε με λίγο αλάτι μισό λεμόνι γύρω από το ανοξείδωτο μπολ του μίξερ και χτυπάμε το ασπράδι μας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρίσει.
  6. Μετά ανεβάζουμε λίγο τους ρυθμούς και ρίχνουμε λίγο-λίγο την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μια λαμπερή μαρέγκα.
  7. Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος αμύγδαλο/άχνη στην μαρέγκα και διπλώνουμε με απαλές κινήσεις.
  8. Πρέπει να ενσωματώσουμε γρήγορα τα υλικά στην μαρέγκα χωρίς να κάτσει. Συνεχίζουμε με όλο το μείγμα μέχρι να τρέχει σαν λάβα.
  9. Ετοιμάζουμε το ταψί μας, καλύπτοντάς το με χάρτινη λαδόκολλα και αφού βάλουμε το μείγμα σε κορνέ σχηματίζουμε τα μακαρόν μας.
  10. Καλό είναι να αφήνουμε κενό μεταξύ τους γιατί η ζύμη θα απλώσει λίγο. Φροντίζουμε να προεξέχει λίγη ζύμη από πάνω.
  11. Έπειτα χτυπάμε δυνατά το ταψί μας από κάτω μέχρι να βγουν φουσκάλες στην επιφάνεια. Όσες φουσκάλες δεν σκάσουν αυτόματα, τις τρυπάμε με μία βρεγμένη οδοντογλυφίδα.
  12. Αφήνουμε το ταψί μας για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175°C.
  13. Βάζουμε το ταψί μας στην μεσαία θέση για ψήνουμε με κλειστή πόρτα για δύο λεπτά ακριβώς. Έπειτα, ανοίγουμε την πόρτα ελαφρά και αφήνουμε για ακόμα πέντε λεπτά.
  14. Βγάζουμε τα μακαρόν μας από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στον πάγκο, για να έχουν αέρα από κάτω.
  15. Για τη γέμιση λεμόνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο για να λιώσει κι έπειτα αφαιρούμε από το κατσαρολάκι μας 6 κουταλιές. Τον αφήνουμε να κρυώσει.
  16. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και ένα σουρωτήρι από πάνω. Σ’ ένα τηγάνι ρίχνουμε τους κρόκους, την ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  17. Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το αλάτι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας κοσκινισμένο το κορν φλαουρ.
  18. Το μείγμα αυτό τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
  19. Μετά από λίγα λεπτά θα δέσει και τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με το ξύσμα λεμονιού, περνώντας το πρώτα από σουρωτήρι. Αφήνουμε να παγώσει και είναι έτοιμο.
  20. Τέλος γεμίζουμε τα μακαρόν μας και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.  www.newsbeast.gr/

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Καρέ χοιρινής μπριζόλας

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)  1 καρέ χοιρινής μπριζόλας (περίπου 4 κιλά ενωμένα) Αλάτι, πιπέρι Για την επικάλυψη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη