Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μακαρόν με λεμόνι.Ιδιαίτερο γλύκισμα με γεύση λεμονι

Υλικά για 6 άτομα

Για τα μακαρόν

  • 50 γρ. ασπράδι
  • 65 γρ. αλεύρι από αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για τη γέμιση λεμονιού
  • ½ κούπα κρόκοι αβγών
  • 1 ¼ κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. κορν φλαουρ
  • ½ κούπα χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε απ’ τα ασπράδια τα οποία χωρίζουμε μία μέρα πριν και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου.
  2. Χρησιμοποιούμε το έτοιμο αμυγδαλάλευρο ή παίρνουμε τα ασπρισμένα άψητα κι ανάλατα αμύγδαλα και τα περνάμε από το μίξερ μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια, όχι πούδρα.
  3. Έπειτα παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από αυτά και την ρίχνουμε στο μπλέντερ μας, ίσα να καλύψει τις λεπίδες. Εκεί τα χτυπάμε για ακόμη λίγο μέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Ζυγίζουμε την ποσότητα από αμυγδαλάλευρο αφού πρώτα το περάσουμε από λεπτό κόσκινο. Το ίδιο κάνουμε και με την ζάχαρη άχνη.
  5. Στη συνέχεια αλείφουμε με λίγο αλάτι μισό λεμόνι γύρω από το ανοξείδωτο μπολ του μίξερ και χτυπάμε το ασπράδι μας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρίσει.
  6. Μετά ανεβάζουμε λίγο τους ρυθμούς και ρίχνουμε λίγο-λίγο την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μια λαμπερή μαρέγκα.
  7. Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος αμύγδαλο/άχνη στην μαρέγκα και διπλώνουμε με απαλές κινήσεις.
  8. Πρέπει να ενσωματώσουμε γρήγορα τα υλικά στην μαρέγκα χωρίς να κάτσει. Συνεχίζουμε με όλο το μείγμα μέχρι να τρέχει σαν λάβα.
  9. Ετοιμάζουμε το ταψί μας, καλύπτοντάς το με χάρτινη λαδόκολλα και αφού βάλουμε το μείγμα σε κορνέ σχηματίζουμε τα μακαρόν μας.
  10. Καλό είναι να αφήνουμε κενό μεταξύ τους γιατί η ζύμη θα απλώσει λίγο. Φροντίζουμε να προεξέχει λίγη ζύμη από πάνω.
  11. Έπειτα χτυπάμε δυνατά το ταψί μας από κάτω μέχρι να βγουν φουσκάλες στην επιφάνεια. Όσες φουσκάλες δεν σκάσουν αυτόματα, τις τρυπάμε με μία βρεγμένη οδοντογλυφίδα.
  12. Αφήνουμε το ταψί μας για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175°C.
  13. Βάζουμε το ταψί μας στην μεσαία θέση για ψήνουμε με κλειστή πόρτα για δύο λεπτά ακριβώς. Έπειτα, ανοίγουμε την πόρτα ελαφρά και αφήνουμε για ακόμα πέντε λεπτά.
  14. Βγάζουμε τα μακαρόν μας από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στον πάγκο, για να έχουν αέρα από κάτω.
  15. Για τη γέμιση λεμόνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο για να λιώσει κι έπειτα αφαιρούμε από το κατσαρολάκι μας 6 κουταλιές. Τον αφήνουμε να κρυώσει.
  16. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και ένα σουρωτήρι από πάνω. Σ’ ένα τηγάνι ρίχνουμε τους κρόκους, την ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  17. Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το αλάτι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας κοσκινισμένο το κορν φλαουρ.
  18. Το μείγμα αυτό τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
  19. Μετά από λίγα λεπτά θα δέσει και τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με το ξύσμα λεμονιού, περνώντας το πρώτα από σουρωτήρι. Αφήνουμε να παγώσει και είναι έτοιμο.
  20. Τέλος γεμίζουμε τα μακαρόν μας και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.  www.newsbeast.gr/

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.