Ύδρα, μια ζεστή αγκαλιά.

Η ζεστή αγκαλιά του αρμολογημένου με σοφία, λεπτότητα και χάρη οικισμού της κοσμοπολίτικης Ύδρας περιμένει τους ταξιδιώτες, για να τους
ταξιδέψει στο χρόνο και να τους χαρίσει έντονες συγκινήσεις.
Στα καφέ και στα ζαχαροπλαστεία, μπροστά στην πλακόστρωτη προκυμαία, οι πελάτες απολαμβάνουν τον καφέ και την ευχάριστη ατμόσφαιρα. Τα συμπαθητικά γαϊδουράκια, αποκλειστικό μέσο μεταφοράς ανθρώπων, αποσκευών και εμπορευμάτων στο νησί, περιμένουν στη σειρά για το νέο τους δρομολόγιο.
Γύρω από το λιμάνι, αλλά και στα δαιδαλώδη στενά της Ύδρας, αμέτρητα είναι τα θέματα που προσφέρονται για το φωτογραφικό φακό: οι άνθρωποι του νησιού, οι προμαχώνες με τα κανόνια, στην είσοδο του λιμανιού, τα ιστιοπλοϊκά, τα ταχύπλοα και τα επιβατηγά σκάφη που μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι, τα επιβλητικά αρχοντόσπιτα, τα παραδοσιακά σπίτια με τις ανθοστόλιστες αυλές, τα γραφικά καλντερίμια.
Το εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου και τα αρχοντικά των Κουντουριώτηδων φέρνουν στο νου την εποχή της οικονομικής άνθησης και της ναυτικής υπεροχής της Ύδρας, αλλά και το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε το νησί στην Επανάσταση του 1821 και τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Όσοι θέλουν να δουν την Ύδρα από ψηλά ακολουθούν το φιδωτό μονοπάτι που οδηγεί στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου. Από εκεί μπορούν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους προς τη μονή του Προφήτη Ηλία, που δεσπόζει στην κορυφή του ομώνυμου λόφου.
Όσοι πάλι επιθυμούν να ανακαλύψουν το ιδιαίτερο φυσικό ανάγλυφο της Ύδρας δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν το μονοπάτι που οδηγεί στην ψηλότερη κορυφή του νησιού με την πανοραμική θέα, τον Έρωτα.
Τα θαλάσσια ταξί που είναι δεμένα στο λιμάνι μεταφέρουν τους ταξιδιώτες σε γραφικές ακρογιαλιές με γαλαζοπράσινα νερά: στα Καμίνια, στο Βλυχό, στην παραλία Μπίστη και, κυρίως, στον Άγιο Νικόλαο.
Η Ύδρα προσφέρει πάντοτε στους ταξιδιώτες όμορφες στιγμές και ωραίες εικόνες, προσφέρει απλόχερα τον αέρα της αρχοντιάς της.   www.in.gr