Φακές με χωριάτικο λουκάνικο

Υλικά για 4 άτομα

  • 300 γρ. φακές
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. κρασί
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ. γλ. πελτές ντομάτας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Πετάμε το νερό.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές για 4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  4. Προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο και τις στραγγισμένες φακές. Ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  5. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο πελτές στην κατσαρόλα.
  6. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και τις ντομάτες.
  7. Τέλος συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ώστε να καλύπτει 3-4 εκ. πάνω από την επιφάνεια των υλικών.
  8. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να χυλώσουν οι φακές και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  9.  Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Οι φακές με λουκάνικο σερβίρονται ζεστές. www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού

Νοιάζονται περισσότερο για την τιμή παρά την γεύση του τρόφιμου οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

ΔΕΝ…ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τα «μουστάκια» του σκύλου

Πως να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Αόρατα σκάνδαλα...

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Εκτός πρίζας...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων