Συναρπαστικό τοπίο στο Κλέφτικο της Μήλου

Δεν είναι μία παραλία σαν αυτές που μας έρχονται συνειρμικά στο μυαλό, στο άκουσμα της λέξης «παραλία». Δεν είναι ένα ακρογιάλι με άμμο, ούτε με βότσαλο. Είναι όμως ένα τοπίο που σου μένει αξέχαστο.
Ο λόγος για το περίφημο Κλέφτικο, στο νοτιοδυτικό άκρο της συναρπαστικής Μήλου.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σκηνικό που υπενθυμίζει το ηφαιστειογενές παρελθόν του νησιού, το οποίο παραμένει εμφανές- και εκθαμβωτικό- στη μορφολογία του.
Το Κλέφτικο είναι ένα σύμπλεγμα ηφαιστειογενών λευκών βράχων, που αναδύονται μέσα από τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Είναι προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα, κι έτσι αποτελεί πολύ δημοφιλή «σταθμό» για ιστιοπλοϊκά. Εάν επισκέπτεστε τη Μήλο, μπορείτε να φτάσετε στο εκπληκτικό Κλέφτικο με καραβάκια από τον Αδάμαντα. «Ορόσημο» είναι ένας βράχος μέσα στη θάλασσα και μία σπηλιά με δύο εισόδους. Ο μύθος λέει πως κοντά στο Κλέφτικο, σε μια σπηλιά, ήταν το κρησφύγετο πειρατών, οι οποίοι έχουν αφήσει εκεί κρυμμένο τον θησαυρό τους.
ΜΗΛΟΣ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΜΗΛΟΣ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΜΗΛΟΣ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΜΗΛΟΣ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΜΗΛΟΣ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΜΗΛΟΣ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΜΗΛΟΣ ΚΛΕΦΤΙΚΟwww.newsbeast.gr