Και με τη «βούλα» της Κομισιόν οι περικοπές στις συντάξεις...

Και με την επίσημη βούλα των Θεσμών επιβεβαιώνεται πως θα εφαρμοστούν τελικά οι προψηφισμένες περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο, όπως προκύπτει από...

την έκθεση συμμόρφωσης της τέταρτης αξιολόγησης που δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει του αυριανού κρίσιμου Eurogroup.

Στην έκθεση της Κομισιόν λοιπόν ξεκαθαρίζεται ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα – περικοπές συντάξεων το 2019 και αφορολόγητου το 2020- αλλά και τα αντίμετρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ –που είχε απαιτήσει και τα μέτρα- κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα.

Επίσης, οι δανειστές εκτιμούν πως έχουν ολοκληρωθεί και τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, ενώ το βασικό μακροοικονομικό σενάριο έως το 2022 προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 1,9% του ΑΕΠ φέτος, 2,3% το 2019 και 2020, 2,1% το 2021 και 1,8% το 2022.

Σημειώνεται επίσης ότι στην έκθεση συμμόρφωσης δεν περιλαμβάνεται η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση συμμόρφωσης

Για την εφαρμογή των ψηφισμένων περικοπών είχε προϊδεάσει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί στο τελευταίο Eurogroup, καθώς είχε τονίσει χαρακτηριστικά:

«Όπως είπα, το SLA είναι ακόμη μια απόδειξη ότι οι ελληνικές αρχές είναι δεσμευμένες στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Φυσικά υπάρχει τώρα η ανάγκη για την υλοποίηση, και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο για την Ελλάδα. Η αξιοπιστία. Οι ελληνικές αρχές πρέπει πάντα να επιδεικνύουν –και το κάνουν στην παρούσα φάση- ότι θέλουν να υλοποιούν το δικό τους σκέλος της συμφωνίας: Τις μεταρρυθμίσεις. Και γι αυτό, χωρίς να μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται και να σέβονται. Όλες οι δεσμεύσεις»...  nonews-news.blogspot.com