Φριτάτα με τραχανά, μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

Υλικά (για 2 μερίδες)

150 γρ. τραχανάς, μαγειρεμένος σε ζωμό ή γάλα
4-5 αβγά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο 
1 κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες


3-4 μεγάλα μανιτάρια πορτσίνι, κομμένα σε κύβους ή 12-15 μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα στη μέση
100 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε κύβους

διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον τραχανά, τα αβγά, το αλατοπίπερο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο ή σε μικρό στρογγυλό ταψί ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου 7-8 λεπτά.

Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του τραχανά και το αφήνουμε για 5 λεπτά χωρίς να το ανακατέψουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της φριτάτα με τους κύβους τυριού και μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο. Την αφήνουμε για 10-15 λεπτά ώστε να ψηθεί το αβγό αλλά να παραμείνει ελαφρώς ζουμερή.

Βγάζουμε τη φριτάτα από τον φούρνο, την αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει και τη σερβίρουμε με μια πλούσια, πράσινη σαλάτα.

Τips
Αντί για μανιτάρια, μπορούμε να  βάλουμε κολοκυθάκια και δυόσμο.
Είναι η ιδανική συνταγή για να εκμεταλλευτούμε τον τραχανά που μας έχει περισσέψει.   www.tovima.gr