Πέρκα με λαχανικά

Χρόνος προετοιμασίας: 10', μαγείρεμα: 25'
Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό φιλέτο πέρκας, σε μερίδες
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα όπως στη χωριάτικη
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες, σε λεπτές ροδέλες

½ ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 φύλλο δάφνης
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Στρώνουμε τον πάτο μιας ρηχής κατσαρόλας με τις πατάτες κι από πάνω σε στρώσεις τα κρεμμύδια, το σέλινο και τον μαϊντανό.
2. Απλώνουμε ομοιόμορφα το ψάρι.
3. Προσθέτουμε τη δάφνη, αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και το κρασί.
4 Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το φαγητό για 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
5. Αποσύρουμε από τη φωτιά περιχύνουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.   www.tovima.gr