Προετοιμασία: 15΄, αναμονή: 1 ώρα
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. βερίκοκα ώριμα, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. ανθόνερο ή ροδόνερο
χυμός από ½ λάιμ (μοσχολέμονο) ή λεμόνι
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
1 φλ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα
φυλλαράκια δυόσμου για το ντεκόρ
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα βερίκοκα με το μέλι, το ανθόνερο και το λάιμ μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.
2. Μοιράζουμε σε ποτήρια του ουίσκι λίγο πουρέ βερίκοκου στον πάτο, από πάνω βάζουμε μία στρώση γιαούρτι, επαναλαμβάνουμε με μία στρώση βερίκοκο και τελειώνουμε με γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και στολίζουμε με τα φυλλαράκια δυόσμου.
3. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή.
Tip
Αν προτιμάμε, κάνουμε δύο στρώσεις μόνο, ξεκινώντας με τον πουρέ βερίκοκου και τελειώνοντας με το γιαούρτι. www.tovima.gr
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. βερίκοκα ώριμα, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. ανθόνερο ή ροδόνερο
χυμός από ½ λάιμ (μοσχολέμονο) ή λεμόνι
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
1 φλ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα
φυλλαράκια δυόσμου για το ντεκόρ
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα βερίκοκα με το μέλι, το ανθόνερο και το λάιμ μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.
2. Μοιράζουμε σε ποτήρια του ουίσκι λίγο πουρέ βερίκοκου στον πάτο, από πάνω βάζουμε μία στρώση γιαούρτι, επαναλαμβάνουμε με μία στρώση βερίκοκο και τελειώνουμε με γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και στολίζουμε με τα φυλλαράκια δυόσμου.
3. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή.
Tip
Αν προτιμάμε, κάνουμε δύο στρώσεις μόνο, ξεκινώντας με τον πουρέ βερίκοκου και τελειώνοντας με το γιαούρτι. www.tovima.gr