Υλικά
2 γλυκοπατάτες
1 1/2 κ.σ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. σπανάκι
1 κουτί τυρί κρέμα
1/4 φλ. ψιλοκομμένη μοτσαρέλα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για σχεδόν μια ώρα μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με το πιρούνι. Μόλις ψηθούν τις κόβουμε στη μέση και τις αφήνετε για μερικά λεπτά να κρυώσουν. Παράλληλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Αρχίζουμε να αδειάζουμε το εσωτερικό της κάθε πατάτες και το πολτοποιούμε με το τυρί κρέμα. Μόλις αναμειχθούν καλά προσθέτουμε, το κρεμμύδι και τη μοτσαρέλα και γεμίζουμε με το μίγμα τις πατάτες. Τις ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και σερβίρουμε. govastileto.gr
2 γλυκοπατάτες
1 1/2 κ.σ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. σπανάκι
1 κουτί τυρί κρέμα
1/4 φλ. ψιλοκομμένη μοτσαρέλα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για σχεδόν μια ώρα μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με το πιρούνι. Μόλις ψηθούν τις κόβουμε στη μέση και τις αφήνετε για μερικά λεπτά να κρυώσουν. Παράλληλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Αρχίζουμε να αδειάζουμε το εσωτερικό της κάθε πατάτες και το πολτοποιούμε με το τυρί κρέμα. Μόλις αναμειχθούν καλά προσθέτουμε, το κρεμμύδι και τη μοτσαρέλα και γεμίζουμε με το μίγμα τις πατάτες. Τις ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και σερβίρουμε. govastileto.gr