Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές Κορινθίας – Κάηκαν 10 σπίτια, διάσπαρτα μέτωπα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Κορινθία για τον περιορισμό του μετώπου που ξέσπασε χθες το πρωί στις Κεχριές, με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες, σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις. Με το πρώτο φως της ημέρας συμβάλουν στο έργο κατάσβεσης και εναέρια μέσα.
Η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία, εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά σε τρεις οικισμούς του τοπικού διαμερίσματος Ξυλοκέριζας. Εξι οικισμοί έχουν εκκενωθεί: οι κάτοικοι των οικισμών Αγιος Ιωάννης, Αγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες,
Αθίκια και Αλαμάνο απομακρύνθηκαν από τις οικίες τους καθώς μαίνεται ακόμα σε διάσπαρτες εστίες η φωτιά που ξεκίνησε σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορίνθου. Από το πύρινο μέτωπο κινδύνευσαν άνθρωποι, ενώ έχουν καεί σπίτια. Εξάλλου απομακρύνθηκαν προληπτικά συνολικά 700 παιδιά από τις κατασκηνώσεις που βρίσκονταν κοντά.
Η φωτιά από το Λουτράκι

«Έχουν καεί 10 σπίτια»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Αθίκια Τάσο Μαρίνο, έχουν καεί περίπου 10 σπίτια. Τα Αθίκια Κορινθίας, μια κωμόπολη 3.000 κατοίκων, έχει εκκενωθεί, με τον πρόεδρο της κοινότητας, Τάσο Μαρίνο να υπογραμμίζει στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» τον κίνδυνο που υπάρχει από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, καθώς η φωτιά έχει φτάσει στα 100 μέτρα από τα Αθίκια και το Αλαμάνο. Χτες είχε γίνει γνωστό ότι κάηκε ολοσχερώς σπίτι στο Αλαμάνο.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρίνο, η ακτίνα του μετώπου να φτάνει τα 30 χιλιόμετρα, προκαλώντας καταστροφές και σε περιουσίες.
Ο πρόεδρος της κοινότητας σταθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε δίπλα από το στρατόπεδο, κάτι που είχε γίνει και τον προηγούμενο μήνα, χωρίς ευτυχώς να πάρει ανάλογη έκταση. 
Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, η νύχτα ήταν αρκετά δύσκολη, ωστόσο οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.
Μάλιστα, ο κ. Γκιολής ως πρώην γιατρός στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Κορίνθου προσέφερε τη βοήθειά του στο πλήρωμα του πυροσβεστικού οχήματος, το οποίο κάηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς. «Είχαν  αναπνευστικά προβλήματα και μικρά εγκαύματα, αλλά είναι καλά στην υγεία τους» συμπλήρωσε.

«Ύποπτες κινήσεις»

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος υπογράμμισε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο στρατόπεδο και πως υπάρχουν κάποιες αναφορές για ύποπτες κινήσεις στην περιοχή. «Θα περιμένουμε να δούμε το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης του στρατοπέδου, για να φανεί αν υπάρχει εμπρησμός» πρόσθεσε ο κ. Νανόπουλος.
«Ο μεγάλος αριθμός των πυροσβεστών, που έφτασαν από όλη τη χώρα, σε συνδυασμό με τους εθελοντές, έπαιξε σημαντικό ρόλο για τον περιορισμό του μετώπου» σημείωσε, προσθέτοντας πως έγινε οριοθέτηση της πυρκαγιάς καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να επεκταθεί προς το Σοφικό.   Πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες με ελιές και σταφίδες, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και σπίτια κυρίως σε αύλειο χώρο. Επίσης, έχουν καεί και ζώα.     www.in.gr