Πώς να κάνετε σπιτικά ζυμαρικά

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 3 μεγάλα αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. σ. νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, με τα αβγά και το αλάτι.
  2. Προσθέστε το νερό, μια κουταλιά του γλυκού κάθε φορά, και ανακατέψτε ταυτόχρονα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και παχιά.
  3. Τοποθετήστε την ζύμη σε μία επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για περίπου 10 λετπά.
  4. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 5- 10 λεπτά.
  5. Χωρίστε την ζύμη σε 8 μπάλες και χρησιμοποιήστε μια μηχανή ζυμαρικών για να κόψετε την ζύμη στο επιθυμητό σχήμα.
  6. Σε περίπτωση που δεν έχετε μηχανή, μπορείτε να ανοίξετε το κάθε επιπλέον ζυμαράκι με την βοήθεια ενός πλάστη και να κόψετε τα ζυμαρικά με μαχαίρι.      www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων