Τραγανές μπουκιές κοτόπουλου με σκόρδο

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 αβγό (χτυπημένο)
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ. σ. σόγια σος
  • 4 κ. σ. μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. κινέζικη σάλτσα Hoisin
  • 1 κ. σ. καυτερή σάλτσα Sriracha
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι για γαρνίρισμα
  • Σουσάμι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε μπουκιές.
  3. Βυθίστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.
  4. Τοποθετήστε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώστε και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  5. Σε ένα τηγάνι τοποθετήστε τη σόγια σος, το μέλι, το σκόρδο, την σος Hoisin, τη Sriracha και το τριμμένο τζίντζερ και αφήστε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας.
  6. Τοποθετήστε τις μπουκιές κοτόπουλου στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
  7. Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σουσάμι.     www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων