«Κόβουν» και ...«ράβουν» για να βρουν τα ....νέα μέτρα στις Βρυξέλλες

Απ΄ ότι φαίνεται η Βόρεια Συμμαχία της Ε.Ε., με επικεφαλής την Ολλανδία, την Αυστρία και Δανία, θα καταφέρει να επιβάλλει τους όρους που ζητά έτσι ώστε να συμφωνήσει στο μέγεθος του Ταμείου Ανακαμψης της οικονομίας στις χώρες οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.....

Πληροφορίες προερχόμενες από διπλωματικές πηγές που βρίσκονται στο Βέλγιο «διαρρέουν» στους εκπροσώπους των ΜΜΕ πως νέες προτάσεις για το  μέγεθος και τις προεκτάσεις του ...πολυπόθητου Ταμείου Ανάκαμψης της Οικονομίας πρόκειται να καταθέσουν οι «αντιμαχόμενες» πλευρές Βορείων και Νοτίων κυβερνήσεων των 27 κρατών - μελών της Ε.Ε, στη Σύνοδο Κορυφής που εξελίσσεται  για δεύτερη μέρα στις Βρυξέλλες.
Στον ορίζοντα πάντως των νέων διαβουλεύσεων, που μετά από ένα ολονύκτιο παζάρι και παρασκηνιακές επαφές ηγετών και τεχνικων κλιμακίων δεν κατέληξαν πουθενά προς το παρόν, διαφαίνεται η θέσπιση αυστηρών όρων και κανόνων για την χορήγηση της οικονομικής βοήθειας στις «ασθενέστερες» χώρες - μέλη της 'Ένωσης.
Το ύψος του σχεδίου, ο καταμερισμός του ανάμεσα σε επιχορηγήσεις και δάνεια και οι όροι για τη λήψη των χρημάτων βρίσκονται στο επίκεντρο των διαφωνιών.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων