Μας έλεγαν πως η Αρκτική “πήρε φωτιά” για να τρομοκρατηθούμε και τώρα χιονίζει!

Θυμάστε που πρόσφατα μας είπαν πως «η Αρκτική έχει πάρει φωτιά και όλοι πρέπει να τρομοκρατηθούμε» με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες;      
Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, μάθαμε για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής που μετατρέπουν τις πόλεις γύρω από τον Αρκτικό κύκλο σε... φούρνους!!

Κάπου στράβωσε η προπαγάνδα γιατί τώρα χιονίζει στις ίδιες περιοχές!!

Όπως έγραψε ο David Wallace-Wells της Νέας Υόρκης για μια πόλη που επλήγη από πολύ υψηλές θερμοκρασίες στις 20 Ιουνίου, «Σε έναν κόσμο χωρίς κλιματική αλλαγή, αυτή η ανωμαλία, υπολόγισε ένας Δανός μετεωρολόγος, θα ήταν ένα συμβάν 1 στα 100.000 χρόνια».
«Πάντα περιμέναμε ότι η Αρκτική θα αλλάξει γρηγορότερα από τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ένας ερευνητής στην Washington Post.
Όλα αυτά αποτέλεσαν βούτυρο στο ψωμί για τους κάθε λογής ευκαιριακούς επιστήμονες για να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Φυσικά, η οπτική που δημιουργήθηκε στο Twitter για να τρομάξει τους απλούς ανθρώπους ήταν αρκετά πειστική για τους μη σκεπτόμενους τύπους.
Αλλά μάντεψε τι....Τώρα στο ίδιο μέρος (Verkhoyansk) έχουμε τώρα ασυνήθιστο κρύο και χιόνι, σύμφωνα με τους Siberian Times: “Ασυνήθιστα κρύος καιρός έχει καταγραφεί στο βόρειο τμήμα της Γιακουτία με τους κατοίκους της περιοχής Verkhoyansk να ξυπνούν με φρέσκο ​​χιόνι στις 5 Ιουλίου”.
Και το Aldan Online γράφει: “Χιόνι το καλοκαίρι; Πού είναι η οργή της «κλιματικής αλλαγής»; Ω, σωστά, ισχύει μόνο αν είναι ζεστό και υπάρχει για να συνοδεύσει την αφήγηση για τους απρόσεκτους πολίτες”.
Εν τω μεταξύ, οι ντόπιοι συσσωρεύονται γύρω από φωτιές και αναρωτιούνται πού πήγε αυτό το ρεκόρ των 38C που έγραφαν τα συστημικά ΜΜΕ         fonaklas.blogspot.com

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων