Στις ενορίες για το ενοίκιο: «Αποκούμπι» οι εκκλησίες για ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα

Σημείο αναφοράς αποτελούν οι ενορίες για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Σε μηνιαία βάση, δεκάδες οικογένειες λαμβάνουν βοήθεια, για να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι εφημέριοι των ..
Ναών παρεμβαίνουν προς τη ΔΕΗ ή τη ΔΕΥΑΜΒ για να γίνουν διακανονισμοί οφειλών.


Μιλώντας στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ 99.8 ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου Βόλου, π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, εξήγησε πως το έργο αυτό γίνεται χρόνια τώρα από το Κέντρο Συμπαράστασης Οικογένειας της Μητρόπολης Δημητριάδος είτε για ενοίκια είτε για πληρωμές λογαριασμών. Επιπλέον, σε κάθε ενορία, παράλληλα με την εκκλησιαστική επιτροπή, λειτουργεί και φιλόπτωχο ταμείο που ασχολείται με αντίστοιχες υποθέσεις, αν και το βάρος όλων των Εκκλησιών δίνεται κυρίως στην επισιτιστική βοήθεια.
Οι πολίτες που προστρέχουν για συνδρομή στους Ιερούς Ναούς είναι εκατοντάδες. Μόνο στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, βοηθιούνται με οικονομικά βοηθήματα γύρω στις 40 οικογένειες, που λαμβάνουν από 50 έως 150 ευρώ το μήνα ανάλογα την περίπτωση.
Πολλές φορές, μάλιστα, οι ιερείς φροντίζουν να επεμβαίνουν ως… μεσάζοντες στη ΔΕΗ ή τη ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να γίνουν διακανονισμοί με οφειλέτες, ενώ οι ναοί πληρώνουν, συνήθως, την πρώτη.     fonaklas.blogspot.com

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων