Μπιφτέκια από κιμά μανιταριών

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
200 γρ. πορτομπέλο
200 γρ. πλευρώτους
200 γρ. λευκά μανιτάρια
300 γρ. καφέ μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
100 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
50 ml μπράντι (κονιάκ)
2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. κατίκι Δομοκού

1 κρόκος αβγού
2 κ.γ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε στα 100 ml ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Τα σβήνουμε με το μπράντι και αλατοπιπερώνουμε. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ ελαφρά, να γίνουν ψιλοκομμένα. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον δυόσμο, το τυρί κρέμα, το κατίκι, τον κρόκο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται. Το πλάθουμε σε μπιφτέκια μεγέθους της αρεσκείας μας. Τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά συνολικά).           www.in.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων