Μπιφτέκια από κιμά μανιταριών

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
200 γρ. πορτομπέλο
200 γρ. πλευρώτους
200 γρ. λευκά μανιτάρια
300 γρ. καφέ μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
100 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
50 ml μπράντι (κονιάκ)
2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. κατίκι Δομοκού

1 κρόκος αβγού
2 κ.γ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε στα 100 ml ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Τα σβήνουμε με το μπράντι και αλατοπιπερώνουμε. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ ελαφρά, να γίνουν ψιλοκομμένα. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον δυόσμο, το τυρί κρέμα, το κατίκι, τον κρόκο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται. Το πλάθουμε σε μπιφτέκια μεγέθους της αρεσκείας μας. Τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά συνολικά).           www.in.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων