Οι συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις για αποτελεσματικό αδυνάτισμα

Ακόμη κι αν ο στόχος σας είναι να χάσετε εκείνα τα λίγα κιλά που σας ταλαιπωρούν και κάνουν το κουμπί του τζιν να κλείνει με δυσκολία, ίσως έχετε βρεθεί στο σημείο να θεωρήσετε ότι το αδυνάτισμα είναι ακατόρθωτο.
Αντί όμως να απογοητεύεστε και να εγκαταλείπετε την προσπάθεια, διευκολύνετε την κατάσταση υιοθετώντας μερικές απλές συνήθειες που είναι ικανές να κάνουν τη διαφορά. Και επειδή λένε ότι «αρχή ήμισυ παντός»,
κάντε μια δυναμική αρχή, ξεκινώντας την ημέρα σας έτσι ώστε να θέτει τις βάσεις της επιτυχίας σας.

Οι πρωινές συνήθειες που ενισχύουν το αδυνάτισμα

Επιλέξτε έξυπνα τι βάζετε στο πιάτο σας

Ναι, το πρωινό είναι απαραίτητο για να χαρίσετε ενέργεια στον οργανισμό σας και να μείνετε χορτάτοι μέχρι το επόμενο γεύμα σας, αποφεύγοντας τις διατροφικές ατασθαλίες. Όμως δεν αρκεί να τρώτε πρωινό για να χάσετε βάρος.
Όπως καταλαβαίνετε, δε γίνεται να τρώτε κρουασανάκια, κέικ και τηγανίτες και να περιμένετε να δείτε το βάρος σας να μειώνεται.
Το μυστικό για ένα πρωινό που αδυνατίζει είναι να επιλέγετε έξυπνα τι βάζετε στο πιάτο σας, εστιάζοντας σε τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (τρόφιμα ολικής άλεσης, φρούτα, λαχανικά, βρώμη) και πρωτεΐνες (αυγά, φέτες γαλοπούλας, τυρί κότατζ) .
Οι τροφές αυτές απορροφώνται σταδιακά από τον οργανισμό σας και κρατούν σταθερό το σάκχαρο στο αίμα σας, με αποτέλεσμα να μένετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Παράλληλα, φροντίστε να αποφεύγετε τη ζάχαρη, η οποία μπορεί να περιέχεται σε τυποποιημένους χυμούς φρούτων, σε μπάρες δημητριακών και σε διάφορα είδη δημητριακών πρωινού.

Ενυδατωθείτε

Μετά από 8 ώρες ύπνου, ο οργανισμός σας χρειάζεται νερό για να ενυδατωθεί. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να ξεκινάτε την ημέρα σας πίνοντας 1-2 ποτήρια νερό, ώστε να προσφέρετε στον οργανισμό σας την ενυδάτωση που έχει στερηθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου και παράλληλα να ενισχύσετε την απώλεια βάρους.
Το νερό δεν έχει κάποια μαγική ιδιότητα αδυνατίσματος, έχει όμως την ιδιότητα να περιορίζει την όρεξη για φαγητό και κατ’ επέκταση να αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής.
Φροντίστε να μένετε ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να μη φεύγετε από το σπίτι χωρίς να έχετε πάρει μαζί σας δροσερό νερό, ειδικά τώρα που έχει ανέβει η θερμοκρασία.

Βγείτε στο φως του ήλιου

Σύμφωνα με επιστημονικές ενδείξεις, η έκθεση στο πρωινό φως μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους, πιθανότατα επειδή κρατάει τον κιρκάδιο ρυθμό (σκεφτείτε τον σαν το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού σας) σε ισορροπία.
Παράλληλα, η έκθεση στον ήλιο αυξάνει την παραγωγή βιταμίνης D, η έλλειψη της οποίας έχει συνδεθεί με αυξημένο σωματικό λίπος.
H βιταμίνη D, γνωστή και ως «η βιταμίνη του ήλιου», είναι επίσης πολύ σημαντική για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και τη διατήρηση ενός γερού σκελετού, ενώ συμμετέχει και στο μηχανισμό της όρασης. Επομένως, ανοίξτε τις κουρτίνες του σπιτιού σας μόλις ξυπνήσετε και αφήστε τον καλοκαιρινό ήλιο να ξυπνήσει και να ενεργοποιήσει τον οργανισμό σας.

Γυμναστείτε

Όταν θέλετε να χάσετε βάρος πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνετε, εξασφαλίζοντας καθημερινό θερμιδικό έλλειμμα.
Η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος να αυξήσετε την καύση θερμίδων αλλά και να αποκτήσετε ενέργεια ώστε να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας.
Μάλιστα, φαίνεται ότι συγκεκριμένα η πρωινή γυμναστική μπορεί να κρατήσει σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνοντας έτσι την πείνα που νιώθετε.
Επιλέξτε, λοιπόν, το είδος σωματικής άσκησης που σας ταιριάζει (π.χ. γιόγκα, τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο ή κολύμπι) και εντάξτε τη γυμναστική στην πρωινή σας ρουτίνα.

Προετοιμάστε τα επόμενα γεύματά σας

Η οργάνωση είναι βασική προϋπόθεση της επιτυχίας και το αδυνάτισμα δεν αποτελεί εξαίρεση. Αφιερώστε λίγη ώρα ώστε να προετοιμάσετε τα θρεπτικά σνακ που θα πάρετε μαζί σας στη δουλειά, καθώς και το μεσημεριανό σας γεύμα, ώστε να αποφύγετε το ανθυγιεινό τσιμπολόγημα.
Δεν είναι ανάγκη να περάσετε ατελείωτες ώρες στην κουζίνα ή να φτιάξετε ένα περίπλοκο πιάτο, μια ομελέτα και μια μεγάλη πολύχρωμη σαλάτα είναι ιδανική επιλογή για το μεσημεριανό σας.
Μην ξεχνάτε ότι τα σπιτικά γεύματα περιέχουν σημαντικά λιγότερες θερμίδες και είναι πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.            www.in.gr