Κεφτεδάκια με δυόσμο σε κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης

ΥΛΙΚΑ  (για 40 κεφτεδάκια των 20 γρ.)
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
150 γρ. κιμάς χοιρινός, από μπούτι
150 γρ. ψίχα από λευκό ψωμί, μπαγιάτικο ή φρυγανισμένο στον φούρνο
100 γρ. κρεμμύδι, περασμένο από το multi
20 γρ. μαϊντανός (φύλλα και μίσχοι μαζί), ψιλοκομμένος στο multi
20 γρ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος στο multi

4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αβγά (χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι)
1 ½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
Αλεύρι για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
350 γρ. ώριμες ντομάτες
250 γρ. κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι (80 γρ. ακαθάριστο)
150 ml νερό
150 γρ. φέτα, τριμμένη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ευρύχωρο μπολ βάζουμε τους δύο κιμάδες. Περνάμε από το multi την ψίχα του ψωμιού να γίνει τρίμμα. Τη μεταφέρουμε στο μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα (μπορούμε να το κάνουμε και με το μίξερ χειρός αν έχουμε). Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα και ζυμώνουμε «διπλώνοντας» τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά. Ιδανικά αφήνουμε στο ψυγείο από μία ώρα έως και μία νύχτα για να σφίξει το μείγμα. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια των 20 γρ. το καθένα, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Για τη σάλτσα ντομάτας: Περνάμε όλα τα υλικά – εκτός από το νερό – από το multi μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή. Τα μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι, σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 15-20 λεπτά, ώσπου να έχει εξατμιστεί το περισσότερο υγρό.
Αφήνουμε τη σάλτσα να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά. Προαιρετικά την περνάμε πάλι από το multi ή το ραβδομπλέντερ, αν θέλουμε η σάλτσα να είναι πιο βελούδινη.
Σερβίρουμε τους κεφτέδες με μπόλικη σάλτσα και γαρνιρισμένους με τη φέτα. Εναλλακτικά, βάζουμε τη φέτα στη σάλτσα πιπεριάς και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ (ή το multi) προσθέτοντας και το νερό για να γίνει σαν αλοιφή.          www.tovima.gr