Κόψτε
τις μελιτζάνες σε φέτες, απλώστε τες σε 2 ή περισσότερα ρηχά ταψιά
φούρνου και αλείψτε τες με ελαιόλαδο. Αλατίστε τες και ψήστε τες στους
180ο C για 20 λεπτά.
Ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας: Σε 3-4
κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέστε τις
ντομάτες, τον βασιλικό και λίγο αλάτι και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 20
λεπτά σε μέτρια ένταση.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30 x 40 εκ.
περίπου απλώστε 3-4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας, απλώστε μια σειρά
μελιτζάνες, ρίξτε πάλι 3-4 κουταλιές σάλτσα και πασπαλίστε με λίγη
μοτσαρέλα.
Απλώστε εναλλάξ με αυτή τη σειρά τα υπόλοιπα υλικά. Στην τελευταία στρώση πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα.