Χωρίς τέλος τα «συμβόλαια θανάτου» στη νύχτα

Προβληματισμό στις διωκτικές αρχές προκαλεί η νέα αιματηρή επίθεση – αυτή την φορά στη Βάρη, με στόχο 50χρονο Έλληνα ποινικό που τραυματίσθηκε σοβαρά – στο πλαίσιο της μάχης αλληλοεξόντωσης μελών του οργανωμένου εγκλήματος κι άλλων ιδιωτών.
Πρόκειται ουσιαστικά για την 15η επίθεση την τελευταία τετραετία (προηγήθηκαν οι δολοφονίες Γρίβα, Λίτσα, Καραγιάννη, Μάλαμα κι άλλων) που αποδίδεται σε «συμβόλαια θανάτου» και οι περισσότερες από τις οποίες παραμένουν ανεξιχνίαστες.
 Με εμφανή κίνδυνο ο αιματηρός «εμφύλιος» κι ο κύκλος των δολοφονικών επιθέσεων στη μέση του δρόμου να συνεχιστούν.      

Η νέα ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 9.20 το βράδυ έξω από αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο επί της λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου 32 στη Βούλα. Το θύμα της επίθεσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πυροβολήθηκε από τον συνοδηγό μηχανής στην οποία επέβαιναν δύο άτομα. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στο χώρο του πάρκινγκ.
Ο 50χρονος, που φέρει τραύματα στην κοιλιά, μεταφέρθηκε αρχικά στο Ασκληπιείο  κι ακολούθως στο Τζάνειο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή και φαίνεται να έχει διαφύγει το κίνδυνο.  Σε βάρος του 50χρονου, ο οποίος παλαιότερα θεωρείτο μέλος της ομάδας εκβιαστών «νονού»  της νύχτας που δολοφονήθηκε το 2000 στον Σχοινιά, έχουν σχηματισθεί το 2012, το 2015 δικογραφίες για εκβιάσεις καταστηματαρχών, ξυλοδαρμούς κλπ.

Δραστηριότητα και στη Μύκονο

Ακόμη, το όνομά του έχει αναφερθεί σε επίθεση κατά διαιτητή πριν από 10 χρόνια και είχε εξετασθεί αν συμμετείχε σε «συμβόλαια θανάτου», χωρίς να επιβεβαιωθεί. Σε ορισμένες από τις υποθέσεις εκβίασης στις οποίες είχε κατηγορηθεί, είχε ως συγκατηγορούμενους κι αστυνομικούς, με τον ίδιο να αρνείται κάθε εμπλοκή.
Τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έδινε «παρών» στη Μύκονο όπου είχε παρουσία σε γνωστά νυχτερινά κέντρα του νησιού, ενώ ερευνάται αν είχε αναπτύξει κι άλλες δραστηριότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες,  παλαιότερα είχε «προστριβές» με ποινικούς των δυτικών προαστίων.      www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων