Ζελεδένιος κορμός

ΥΛΙΚΑ (για 8 – 10 φέτες)
3 ή 4 ζελέ διαφορετικού χρώματος της αρεσκείας μας
20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
1½ φλ. ζεστό νερό
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάχνουμε πρώτα τα ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους και τα βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν για 4 ώρες.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 20 λεπτά σε παγωμένο νερό να φουσκώσουν.
Τα στύβουμε με τα χέρια μας, ώστε να φύγει το περιττό νερό και τα βάζουμε στο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζελατίνη. Αδειάζουμε το νερό με τη διαλυμένη ζελατίνη σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς (περίπου 30 λεπτά).
Βγάζουμε τα ζελέ από το ψυγείο και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τα αδειάζουμε σε μια φόρμα για κέικ σχήματος της αρεσκείας μας και από πάνω ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα που έχει κρυώσει. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, να πήξει πολύ καλά.         www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων