Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Τυροπιτάκια με σπανάκι και φέτα

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας φέτα τριμμένη
  • 14 φύλλα κρούστας κομμένα σε λωρίδες
  • 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 2 φρυγανιές τριμμένες
  • 120 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο επιπλέον
  • 1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι   

    Εκτέλεση

  • Ζεματάτε το σπανάκι σε ζεστό νερό για 5 λεπτά και μετά ψιλοκόβετε
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε το σπανάκι, τη φέτα, το αυγό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζετε ανά δύο φύλλα. Αλείφετε πρώτα με βούτυρο ένα φύλλο και βάζετε επάνω το δεύτερο (σκεπάζετε τα υπόλοιπα με βρεγμένη πετσέτα, να μην ξεραθούν).
  • Χωρίζετε σε 2 λωρίδες το κάθε διπλό φύλλο. Βάζετε μια κουταλιά απ’ τη γέμιση από το σπανάκι στην άκρη του φύλλου.
  • Διπλώνετε τη μία γωνία διαγώνια προς τα πάνω, να σκεπαστεί η γέμιση σαν τρίγωνο και συνεχίζετε να διπλώνετε ως το τέλος της λωρίδας.
  • Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε τα τυυροπιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 20 λεπτά, να ροδίσουν καλά. http://www.newsbeast.gr