Ρεβύθια σούπα

Τα υλικά
-1/2 κιλό ρεβύθια
-500 ml. ζωμό λαχανικών
-2 κρεμμύδια ξερά
-1 φύλλο δάφνης
-Ελαιόλαδο
-Αλάτι
-Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής
-Βάζουμε τα ρεβύθια αποβραδίς να μουλιάσουν σε άφθονο χλιαρό νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
-Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν, όταν αρχίζουν να βράζουν θα βγάλουν αφρό, οπότε και τα ξαφρίζουμε.
-Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα πάλι με αρκετό ζεστό περίπου 1  λίτρο, τον ζωμό λαχανικών  και βράζουμε για 45′ λεπτά.
-Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το φύλλο δάφνης, αλατοπίπερο και βράζουμε άλλα 30′λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
-Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να χυλώσουν.
-Σερβίρουμε με λεμόνι!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή:www.funkycook.gr





HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων