Τα υλικά
-1/2 κιλό ρεβύθια
-500 ml. ζωμό λαχανικών
-2 κρεμμύδια ξερά
-1 φύλλο δάφνης
-Ελαιόλαδο
-Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το φύλλο δάφνης, αλατοπίπερο και βράζουμε άλλα 30′λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
-Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να χυλώσουν.
-Σερβίρουμε με λεμόνι!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
-1/2 κιλό ρεβύθια
-500 ml. ζωμό λαχανικών
-2 κρεμμύδια ξερά
-1 φύλλο δάφνης
-Ελαιόλαδο
-Αλάτι
-Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
-Βάζουμε τα ρεβύθια αποβραδίς να μουλιάσουν σε άφθονο χλιαρό νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
-Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν, όταν αρχίζουν να βράζουν θα βγάλουν αφρό, οπότε και τα ξαφρίζουμε.
-Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα πάλι με αρκετό ζεστό
περίπου 1 λίτρο, τον ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 45′ λεπτά.-Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το φύλλο δάφνης, αλατοπίπερο και βράζουμε άλλα 30′λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
-Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να χυλώσουν.
-Σερβίρουμε με λεμόνι!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή:www.funkycook.gr