Λουκουμάδες αφράτοι

1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1/2 κρασοποτηρο χυμό λεμονιού,
1/2 κρασοπότηρο χυμό πορτοκαλιού, λίγο αλάτι,
1 1/2 φλιτζάνι νερό

και για το σιρόπι θα χρειαστούμε
4 φλιτζάνια ζάχαρη,

2 φλιτζάνια νερό,
2 κουταλιές της σούπας μέλι,
1 ξύλο κανέλα/

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με την παρασκευή του σιροπιού. Το βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε τους χυμούς (πορτοκαλιού και λεμονιού) και το νερό, και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.

Καίμε σε βαθιά κατσαρόλα λάδι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στον χυλό και με βρεγμένο κάθε φορά κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε όσο χυλό βγαίνει από τον αντίχειρα και τον δείκτη, όταν κλείνουμε την παλάμη σε γροθιά. Ρίχνουμε την μικρή αυτή ποσότητα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες ώσπου να ροδίσουν.

Τους βγάζουμε πάλι με τρυπητή κουτάλα και τους σερβίρουμε στα πιάτα. Από πάνω ρίχνουμε, αν θέλουμε, κανέλα και καρυδόψιχα τριμμένη.

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μέλι ή πραλίνα φουντουκιού, ενώ μπορείτε να τους συνοδεύσετε με παγωτό καϊμάκι.

 be2news.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων