Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Μπισκότα με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλα

Υλικά (για 36 μπισκότα):
1 κούπα (220 γρ.) γεμάτη και πιεσμένη μαύρη ζάχαρη
½  κούπα (100 γρ. )λευκή ζάχαρη
1 κούπα (226γρ)  βούτυρο, μαλακωμένο (ή  ½ κούπα βούτυρο + ½ κούπα μαργαρίνη)
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας

1 αυγό
2 ¼ κούπες (281γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking soda
¼ κ.γ. αλάτι
170 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
105γρ  αμύγδαλα, κομμένα σε λευκά κομμάτια

Εκτέλεση:
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε τα ταψιά που θα ψήσουμε στρώνοντας αντικολλητικό χαρτί.
-Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα τις ζάχαρες, το βούτυρο, τη βανίλια και το αυγό μέχρι να αφρατέψουν (αν δεν έχουμε μίξερ, με ένα κουτάλι).
-Προσθέτουμε το αλεύρι, την baking soda και το αλάτι και ανακατεύουμε (η ζύμη θα είναι σφικτή).
-Στο τέλος προσθέτουμε και την σοκολάτα με τα αμύγδαλα. Καλό είναι να αφήσουμε την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά (ή παραπάνω) για να μπορέσουμε να την δουλέψουμε καλύτερα και για να μην απλώσουν και τόσο στο ψήσιμο.
-Ρίχνουμε, με ένα κουτάλι παγωτού ή ένα κουτάλι της σούπας, την ζύμη σε μπαλάκια στο ταψί, αφήνοντας απόσταση περίπου 5 εκατοστών (χωρίς να τα πατήσουμε, θα απλώσουν στο ψήσιμο) και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
-Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στο ταψί για 1-2 λεπτά (θα είναι μαλακά μόλις βγουν) και μετά τα τοποθετούμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν πλήρως. Φυλάσσονται σε αεροστεγές βάζο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή:http://thegreenmixer.com