Κοτόπουλο με σως βασιλικού

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
Για το πέστο
  • 4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
  • 5 - 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνετε τη σως πέστο και μαρινάρετε με αυτή το κοτόπουλο, το αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά το τηγανίζετε σε ψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά συνολικά.
  2. Γαρνίρετε με τη σάλτσα πέστο.
Για το πέστο
  1. Δουλεύετε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξετε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
  2. Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.
  3. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
  4. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.
  5. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων