Κοτόπουλο με σως βασιλικού

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
Για το πέστο
  • 4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
  • 5 - 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνετε τη σως πέστο και μαρινάρετε με αυτή το κοτόπουλο, το αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά το τηγανίζετε σε ψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά συνολικά.
  2. Γαρνίρετε με τη σάλτσα πέστο.
Για το πέστο
  1. Δουλεύετε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξετε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
  2. Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.
  3. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
  4. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.
  5. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων