Ομελέτα με τόνο

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 200 γραμμάρια τόνος σε νερό
  • 4 αυγά
  • 300 γραμμάρια πατάτες
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι     

    Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες, στη συνέχεια χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε λίγο μαϊντανό.
  • Τρίβετε τον τόνο και τον προσθέτετε στα χτυπημένα αυγά. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  • Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις πατάτες.
  • Όταν ροδίσουν, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στραγγίζετε τις πατάτες και το κρεμμύδι από το λάδι και το ανακατεύετε με τα αυγά και τον τόνο.
  • Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το τηγάνι με λίγες σταγόνες λάδι σε μέτρια φωτιά και χύνετε σε αυτό το μείγμα.
  • Γυρίζετε την ομελέτα από την άλλη μεριά για να ψηθούν τα αυγά ομοιόμορφα. http://www.newsbeast.gr