Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Κέικ αμυγδάλου

Υλικά συνταγής
1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
5 αυγά 200 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2½ φλ. τσαγιού Αλεύρι για όλες τις
Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
3/4 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
1. Αλέθουμε τα αμύγδαλα (ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα) στο μπλέντερ με 2 κ.σ. ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει κάθε φορά το μείγμα, και προσθέτουμε το ξύσμα και το γιαούρτι. Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι. Εναλλάξ βάζουμε στο μείγμα με τα αυγά το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα.
2. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε να σταθεί 10΄ και έπειτα το ξεφορμάρουμε σε σχάρα, να στεγνώσει.

Mερίδες: 10 Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά

 

argiro.gr