Τι δεν πρέπει να πείτε πότε στη σύντροφό σας

Κακώς ή καλώς υπάρχουν κάποιες φράσεις που απαγορεύονται δια ροπάλου να ειπωθούν στη γυναίκα της ζωής σας, αφού είναι ισοπεδωτικές και δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό της. Δείτε μερικές από αυτές…




«Τι ήθελα και σε παντρεύτηκα;»

Μια κουβέντα που μπορεί να ειπωθεί κάποια στιγμή πάνω στα νεύρα σας και μπορεί να πληγώσει απίστευτα τη σύντροφό σας. Υποτίθεται ότι έχετε κάνει μια συνειδητή επιλογή να περάσετε τη ζωή σας μαζί της και να την κάνετε μάνα του παιδιού σας, οπότε πρέπει το λιγότερο να της φέρεστε πάντα με σεβασμό.

«Αγάπη μου, πάχυνες!»
Από τις χειρότερες ατάκες που μπορείτε να πείτε σε μια γυναίκα και δη στη σύντροφό σας. Το γεγονός ότι δυσκολεύεται να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης δε σας δίνει το δικαίωμα να την κάνετε να νιώσει άσχημα. Αντιθέτως, πρέπει να λειτουργήσετε υποστηρικτικά στην προσπάθεια που κάνει να απαλλαγεί από αυτά και να μη νιώσει λιγότερο ποθητή.

«Δεν είσαι καλή μάνα για το παιδί μου!»

Είναι το λιγότερο άκομψο, αν όχι προσβλητικό και ισοπεδωτικό να μειώνετε την προσφορά της συντρόφου σας στο κομμάτι της ανατροφής του παιδιού σας. Αν όντως θεωρείτε ότι δεν είναι όπως πρέπει στο ρόλο της, συζητήστε το ήρεμα και διακριτικά μαζί της για να βρείτε από κοινού λύσεις όπως κάνουν όλα τα ζευγάρια που σέβονται ο ένας τον άλλον.

«Δε βρίσκεις πια χρόνο για μένα!»


Υπάρχουν άντρες που νιώθουν παραμελημένοι, εξαιτίας του γεγονότος ότι η σύντροφός τους έχει ως πρώτη προτεραιότητα το παιδί, ιδιαίτερα αν είναι νεογέννητο. Ακόμα κι έτσι να είναι, πρόκειται για κάτι απόλυτα φυσιολογικό και πρέπει να παραμερίσετε τον εγωισμό σας για το καλό του παιδιού. Πηγή: mother.gr