Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κέικ σοκολάτας ψυγείου

Το απόλυτο κέικ σοκολάτας που λατρεύει το ψυγείο! Αν αγαπάς το κέικ όσο τη σοκολάτα, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου "αμαρτία" αυτό το καλοκαίρι. Διατηρείται στο ψυγείο και είναι ακόμα πιο νόστιμο όταν είναι κρύο. Τι καλύτερο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού;


Υλικά
400 γρ. ζάχαρη
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
110 γρ. βούτυρο ανάλατο εξτρά για το βουτύρωμα της φόρμας
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις εξτρά για το πασπάλισμα της φόρμας
σόδα 2 κ.γ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι 1 κ.γ.
230 ml. γάλα
2 αυγά
1 βανίλια
280 γρ. σταγόνες σοκολάτας
360 ml. κρέμα γάλακτος

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά. Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια. Αριθμός ατόμων: 10 άτομα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε μέσα το ταψί του φούρνου και από πάνω τη σχάρα που θα τοποθετήσουμε το κέικ μας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε να στάξει ζύμη από το κέικ και να λερώσει το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, το βούτυρο και 1 φλιτζάνι νερό (200 γρ.) και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Στο μεσο διάστημα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά μαζί με το γάλα και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα του αλευριού. Όταν η σοκολάτα έχει κρυώσει λίγο την προσθέτουμε στο μίγμα και αναμιγνύουμε ελαφρά. Όταν το μίγμα έχει γίνει λείο προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε μια – δύο φορές ακόμη και είναι έτοιμο για να το ρίξουμε στη φόρμα μας. Προετοιμάζουμε τη φόρμα μας που την αλείφουμε με βούτυρο και την πασπαλίζουμε με αλεύρι, ώστε να μην κολλήσει το κέικ μας κατά τη διάρκεια του ψησίματος και στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα τη ζύμη που έχουμε ετοιμάσει. Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο να ψηθεί το κέικ μας. Θα χρειαστεί περίπου 30 – 40 λεπτά ή μέχρι όταν τοποθετήσετε μέσα μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφού το κέικ μας έχει ψηθεί το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια με πολύ προσοχή ώστε να μην σπάσει το βγάζουμε από τη φόρμα πάνω σε μια σχάρα για να μπορέσουμε να το καλύψουμε με τη σοκολάτα.

Όσο κρυώνει το κέικ λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι πολύ σημαντικό η λιωμένη σοκολάτα και η κρέμα γάλακτος να έχουν την ίδια θερμοκρασία. Στη συνέχεια ανακατεύουμε λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος μέσα στη σοκολάτα μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα και ομοιόμορφο γκλάσο σοκολάτας. Στρώνουμε το γλάσο σοκολάτας με μια σπάτουλα σε όλο το κέικ και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.

Είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.


Πηγή:.top7news.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέα προσφυγή των Δανών στην Ε.Ε. βλέπει… τρύπες, εισαγόμενο γάλα για φέτα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Δανοί αμφισβητούν το νομικό καθεστώς της Φέτας στην Ε.Ε., ωστόσο για πρώτη φορά, θέτουν επ’ αμφιβόλω την τήρηση των κανόνων παρασκευής της Φέτας από την Ελλάδα. Εικάζεται μάλιστα ότι αυτή τη φορά γίνεται επίκληση στοιχείων βάσει των οποίων η ετήσια εγχώρια παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος δεν επαρκεί

Ευρωβαρόμετρο: Το 53% των Ελλήνων εξακολουθεί να μην εμπιστεύεται τις κυβερνήσεις.

Συντριπτική είναι η πλειοψηφία Ελλήνων και ευρωπαίων που στηρίζουν την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παρέχει πόρους μόνο στα κράτη - μέλη που σέβονται το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές της. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, που δημοσιεύτηκε σήμερα, 9 στους 10 Έλληνες  και 4 στους 5 Ευρωπαίους,

Χειροποίητα κρητικά παξιμάδια

Προετοιμασία 40′, Αναμονή 3 ώρες και 10′, Ψήσιμο 3-4 ώρες ΥΛΙΚΑ (για περίπου 24 ντάκους) 2 φακελάκια ξερή μαγιά (16 γρ.) 1½ λίτρο νερό, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.σ. μέλι

«Ίσως και πάνω απο 40% η ανεργία στην Β. Ελλάδα» λένε εκπρόσωποι εργαζομένων

Στα επίπεδα ανεργίας, στις εργασιακές συνθήκες μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού και σε τοπικά προβλήματα με επιπτώσεις στην απασχόληση αναφέρθηκαν εκπρόσωποι των εργατικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, σε συνέντευξη τύπου, ενόψει της διοργάνωσης της φετινής ΔΕΘ.

Χορτοτυροπιτάκια στο τηγάνι

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 16 πιτάκια) Για τη γέμιση ½ φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κιλό άγρια χόρτα, χοντροκομμένα 1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος (1 φλ.)

Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) θα αντικαταστήσει, μεταξύ άλλων, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ και θα λειτουργεί σαν «διαβατήριο» για όλες τις συναλλαγές...

Μια μικρή «επανάσταση» στην καθημερινότητα των πολιτών αναμένεται να φέρει στις αρχές του νέου χρόνου ο μοναδικός Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) ταυτοποίησής τους, που θα τυπωθεί και στις καινούργιες ταυτότητες και θα χρησιμοποιείται παντού. Ο ΠΑ θα αντικαταστήσει, μεταξύ άλλων, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ και θα αποδίδεται σε κάθε

Άδειες δεξαμενές και ακαρπία δείχνουν τα 4,50 ευρώ σε φρέσκα αγουρέλαια

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για μείωση της παραγωγής ελαιολάδου   σε επίπεδα έως και 50% κάτω από τους 270.000 τόνους που παρήχθησαν το 2020. Εφόσον τα σενάρια επιβεβαιώσουν τα νούμερα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα ενόψει της νέας παραγωγής, η αγορά βάσει και του θεμελιώδους νόμου της προσφοράς και της ζήτησης,

Μελέτη – Ο κοροναϊός έφερε πτώση των γεννήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Πτώση των γεννήσεων επέφερε σε Ευρώπη (ιδίως στη Νότια) και σε ΗΠΑ η πανδημία Covid-19, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, που επιβεβαιώνει ανάλογα ευρήματα προηγούμενων ερευνών. Έτσι, πέρα από την αύξηση των θανάτων (4,5 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι σήμερα), ο κορονοϊός έπληξε τη δημογραφική δυναμική των πληθυσμών και από την πλευρά των γεννήσεων.

Τραχανόσουπα

Υλικά Μία κούπα ξινό τραχανά Μία κούπα φρέσκο γάλα πλήρες Μία κουταλιά βούτυρο Δύο λίτρα νερό Αλάτι Πιπέρι     

Συστράτευση μικρών ελαιοπαραγωγών για την αύξηση τιμών.

Ζητούμενο γίνεται η αντιπροσώπευση του παραδοσιακού ελαιώνα στην αλυσίδα αξίας και η διεκδίκηση καλύτερων τιμών αλλά και μιας περίοπτης θέσης στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όσο παράλληλα οι ίδιοι οι παραγωγοί αναλαμβάνουν επικουρικά τον ρόλο του ελεγκτή, επιτηρώντας την πιάτσα για τυχόν φαινόμενα απάτης.