Ο ΟΜΠΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, Ο ΤΡΑΜΠ ΟΧΙ.

Είμαστε σε κατάσταση μνημονίων και εξαθλίωσης εδώ και επτά σχεδόν χρόνια. Ταυτόχρονα την ίδια χρονική περίοδο είναι πρόεδρος των ΗΠΑ ο κ. Ομπάμα. Τι έκανε λοιπόν ο κ. Ομπάμα για την Ελλάδα;
Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι οι ΗΠΑ υπό την  προεδρία Ομπάμα ήθελαν
την Ελλάδα εντός του ευρώ, προκειμένου (σύμφωνα με διαφόρους αναλυτές) να προκαλείται πρόβλημα στο ευρώ έναντι του δολαρίου. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση Ομπάμα, όλοι οι αμερικανοί οικονομολόγοι συνιστούσαν και συνιστούν να εξέλθει η Ελλάδα από το ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να ασκήσει αναπτυξιακή νομισματική πολιτική. Στην ίδια λογική και ο κ. Τράμπ έχει διακηρύξει ότι η Ελλάδα μόνο αν εξέλθει από το ευρώ θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.
Και ξαφνικά, εκεί που το ΔΝΤ, που επηρεάζεται άμεσα από την αμερικανική κυβέρνηση, διακήρυττε ότι δεν θα συνεχίσει τα ελληνικά μνημόνια, εάν δεν ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος, τώρα δέχεται να συνεχίσει, με κάποιες πρόχειρες βραχυχρόνιες διευθετήσεις και υπό την προϋπόθεση νέων εξοντωτικών μέτρων. Αυτό δείχνει ότι η αμερικανική πολιτική διατήρησης της τοξικής Ελλάδας εντός του ευρώ συνεχίζεται.
Ο κ. Ομπάμα ήρθε στην Ελλάδα για να πει δύο πράγματα: Πρώτον ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση του χρέους, ώστε να δικαιολογηθεί η συνέχιση της παρουσίας του ΔΝΤ και δεύτερον ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, δηλαδή η συνέχιση της εξαθλίωσης των Ελλήνων και η συνέχιση της διατήρησης της Ελλάδας σε τοξική κατάσταση εντός του ευρώ.
Αφού αυτό θέλουμε, αυτό θα έχουμε….  http://hassapis-peter.blogspot.gr