Γνήσια σουτζουκάκια σμυρνέικα με σάλτσα γιαουρτλού

Υλικά:
250 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ κιμάς αρνίσιος
3 φρυγανιές μουσκέμενες σε νερό
1 αβγό
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού κίμινο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
αλάτι-πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1\2 φλυτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνι

Για την σάλτσα γιαουρτλού:
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι
λίγο ελαιόλαδο
Πάπρικα, αλάτι και λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση:
Στίβουμε τις φρυγανιές και ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μια ώρα. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στο γκριλ, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτλού, με το στραγγιστό γιαούρτι, λίγο λάδι, πάπρικα και μπούκοβο για να γίνει όσο καυτερό θέλετε.
Προτείνουμε να σερβίρετε τα σουτζουκάκια με ψημένες πιτούλες, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι και τη σάλτα γιαουρτλού.

Καλή σας όρεξη!

xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

ΛΑΡΚΟ: Τα υπέρογκα πρόστιμα που «τρέχουν» και ο γόρδιος δεσμός της ιδιωτικοποίησης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων