Γνήσια σουτζουκάκια σμυρνέικα με σάλτσα γιαουρτλού

Υλικά:
250 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ κιμάς αρνίσιος
3 φρυγανιές μουσκέμενες σε νερό
1 αβγό
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού κίμινο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
αλάτι-πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1\2 φλυτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνι

Για την σάλτσα γιαουρτλού:
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι
λίγο ελαιόλαδο
Πάπρικα, αλάτι και λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση:
Στίβουμε τις φρυγανιές και ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μια ώρα. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στο γκριλ, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτλού, με το στραγγιστό γιαούρτι, λίγο λάδι, πάπρικα και μπούκοβο για να γίνει όσο καυτερό θέλετε.
Προτείνουμε να σερβίρετε τα σουτζουκάκια με ψημένες πιτούλες, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι και τη σάλτα γιαουρτλού.

Καλή σας όρεξη!

xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων