Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Γνήσια σουτζουκάκια σμυρνέικα με σάλτσα γιαουρτλού

Υλικά:
250 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ κιμάς αρνίσιος
3 φρυγανιές μουσκέμενες σε νερό
1 αβγό
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού κίμινο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
αλάτι-πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1\2 φλυτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνι

Για την σάλτσα γιαουρτλού:
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι
λίγο ελαιόλαδο
Πάπρικα, αλάτι και λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση:
Στίβουμε τις φρυγανιές και ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μια ώρα. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στο γκριλ, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτλού, με το στραγγιστό γιαούρτι, λίγο λάδι, πάπρικα και μπούκοβο για να γίνει όσο καυτερό θέλετε.
Προτείνουμε να σερβίρετε τα σουτζουκάκια με ψημένες πιτούλες, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι και τη σάλτα γιαουρτλού.

Καλή σας όρεξη!

xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr