Τρουφάκια πορτοκάλι με αμύγδαλο

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 1½ κούπα καφέ ζάχαρη
  • ½ κούπα καφέ χυμό πορτοκάλι
  • ¼ κούπα καφέ λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
  • 1½ κούπα καφέ αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
  • Από 4 μεγάλα πορτοκάλια τις φλούδες τους αλεσμένες
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα  

    Εκτέλεση

  • Στο μπλέντερ ρίχνετε τις φλούδες πορτοκαλιού με το αμύγδαλο και τα αλέθετε.
  • Ταυτόχρονα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι σε υψηλή θερμοκρασία τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Τότε προσθέτετε μέσα τα αλεσμένα υλικά δηλαδή το πορτοκάλι μαζί με το αμύγδαλο.
  • Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μία μάζα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά για να μπορείτε να το πλάσετε.
  • Παίρνετε μια κουταλιά μείγματος στο χέρι και την πλάθετε σε μπαλίτσα.
  • Κάθε φορά που πιάνετε καινούργιο μείγμα βουτάτε τα χέρια στο αλκοόλ, αφενός γιατί το μείγμα κολλάει και αφετέρου για να το αρωματίσετε.
  • Αφήνετε τα αμυγδαλωτά πάνω σε σχάρα ή σε δίσκο με λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν και όταν τα ακουμπάτε με το δάχτυλο να μην έχουν καθόλου υγρασία, ούτε να κολλάνε.
  • Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες. Έπειτα τα ρολάρετε στην άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.http://www.newsbeast.gr