Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Πέννες με σπαράγγια και μπέικον

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1/2 συσκευασία πέννες
  • 6 σπαράγγια φρέσκα πράσινα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 4  φέτες μπέικον καπνιστό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι    

    Εκτέλεση

  • Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τις πέννες ανακατεύοντας για 5 λεπτά, τα βράζετε για 7 λεπτά και μετά στραγγίζετε.
  • Με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια και τα ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε, προσθέτετε το κρεμμύδι και το μπέικον ψιλοκομμένα και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το μπέικον, προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τις πέννες.
  • Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο.
  • Αφήνετε να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα. http://www.newsbeast.gr